24.7 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Restaurarea Muzeului de Științele Naturii Dorohoi, scoasă la licitație

Restaurarea Muzeului de Științele Naturii Dorohoi a fost  scoasă la licitație aceasta fiind unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul cultural demarate de Consiliul Județean Botoșani.

Este vorba despre consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi, proiect în valoare de 68,5 milioane lei, finanțat în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice din bugetul Ministerului Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

Prin transpunerea în practică a acestui proiect, județul Botoșani va avea parte  de un muzeu modern, care va pune în evidență valoroasele exponate pe care le are în patrimoniu,
precum colecția de insecte și fluturi exotici a profesorului Ioan Nemeș, colecția de fluturi exotici a farmacistului Wilhelm Weber, colecția de păsări de pe continentul african a profesorului Cătălin Rang sau expoziția de obiecte de sticlă-porțelan realizate în fosta fabrică de sticlă din Dorohoi.

Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi se va readuce la viață biblioteca ce deține peste 6.500 de volume de specialitate, care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare –, un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane și o cafenea.

Clădirea Muzeului a fost construită în 1887 ca sediu al Prefecturii județului
Dorohoi, fiind prima clădire publică din oraș care a beneficiat de instalație de apă,
canalizare și încălzire centralizată.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA