2.2 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

Restaurantele, obligate să scrie în meniu vârsta porcului și scorul caloric al meniurilor

Noul ordin al Protecției Consumatorilor obligă toate unitățile alimentare să schimbe prezentarea preparatelor din meniu.

Clienții trebuie să fie informați exact despre numărul de calorii ale produselor gătite, dar și despre vechimea cărnii. Deși pare un lucru cât se poate de firesc ca un consumator să obțină aceste informații, unii operatori din turism susțin că decizia care va intra în vigoare pe 20 decembrie ar fi caraghioasă și că îi va duce în faliment.

Toate meniurile vor trebui schimbate și vor conține infromații precum data de nasțtere a procului, vitei sau a găinii. De asemenea, bucătarii și șefii de sală trebuie să calculeze caloriile fiecărui preparat.

„Noi devenim prozatori. Trebuie să scriem un roman si să vedem de unde provine carnea, cand s-a născut porcul, când s-a născut vita și cu ce s-a hrănit,” a afirmat Marius Coman, șef de sală, la Realitatea Plus.

Pe de altă parte, potrivit statisticilor protecției consumatorilor, cele mai numeroase nereguli legate de controalele de calitate din unitățile de alimentație publică sunt legate de carnea și ingredientele expirate, fără termene de garanție și informații privind proveniența.

Decizia Protecției Consumatorului va intra în vigoare în toată țara din 20 decembrie. Rămâne de văzut ce patroni se vor conforma și ce riscă cei care nu vor face.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA