16.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Restanţele botoşănenilor la creditele în valută au crescut cu aproape 110 miliarde de lei vechi într-o singură lună

credit franci elvetieni foto ziarul unirea

Criza francului elveţian a reprezentat o grea lovitură pentru foarte mulţi botoşăneni care au credite la bănci, în această monedă. Într-o singură lună, restanţele botoşănenilor la bănci au crescut cu aproape 11 milioane de lei ceea ce înseamnă 110 miliarde de lei vechi. Creşterea spectaculoasă s-a înregistrat la creditele în valută şi în special la cele în franci elveţieni.

În noiembrie 2014, valoarea totală a restanţelor era de 207,1 milioane lei din care 136,1 milioane la creditele în lei şi 71 de milioane lei la creditele în valută. În decembrie, au scăzut restanţele la creditele în lei dar în schimb au crescut foarte mult la cele în valută. La sfârşitul lunii decembrie, valoarea totală a restanţelor era de 217 milioane lei din care 135,1 milioane la creditele în lei şi 81,9 milioane la creditele în valută. Practic, într-o singură lună, restanţele la creditele în valută au crescut cu 10,9 milioane de lei ceea ce înseamnă peste 100 de miliarde de lei vechi.

Reprezentanţii băncilor se aşteaptă ca restanţele la creditele în valută să crească în continuare deoarece francul elveţian a rămas la un nivel ridicat comparativ cu perioada în care s-au accesat creditele.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA