Remedii naturiste pentru durerile de dinţi

0
425

medic stomatolog (1)

Durerile de dinți sunt cele puternice dureri existente, iar cei mai mulți oameni își doresc cu ardoare să scape cât mai rapid și ușor de acestea. Umflătura de măsea apare, de obicei, atunci când o carie rămâne netratată mult timp.

Caria netratată mult timp înaintează dincolo de stratul de email al dintelui și permit bacteriilor să pătrundă în pulpă, care adăpostește nervii și vasele de sânge din dinte. Bacteriile se dilată și apasă pe nervi, ceea ce duce la durerea de dinți. Consumul de zahăr și alte alimente cresc riscul cariei dentare și al umflăturilor locale. De aceea, este de preferat, atunci când apare o umflătură de dinți să se evite consumul alimentelor grase, dulci sau de băuturi acidulate.

Din fericire, pentru diversele probleme ce apar la nivelul dinților, există și remedii naturiste, care nu au efecte secundare și care pot fi folosite și de femeile însărcinate sau de cei care au alergii la diferite medicamente antiinflamatorii.

Tincturile de echinaceea și de propolis sunt printre cele mai bune când vine vorba de abcese și inflamații. Se aplică direct pe dintele cu probleme și se lasă să acționeze. Uleiul de cuișoare, al cărui principiu activ de bază este eugenolul, mai este încă folosit de unii stomatologi ca analgezic și dezinfectant oral. Acest tip de ulei nu se folosește pe perioada sarcinii. Alte tipuri de ulei cu efecte bune pentru umflătura de măsea sunt: uleiul de măsline, de mentă, de eucalipt și scorțișoară, scrieclicksănătate.ro.

Capsaicina din ardeiul iute reduce durerea aproape imediat și ajută la dezumflarea măselei prin blocarea substanței P din organism, un compus necesare pentru transmiterea impulsurilor dureroase.

Tinctura de tătăneasă aplicată pe un tampon direct pe măsea ajută la eliminarea durerilor și umflăturii. Dacă vreți ceva la îndemâna oricui, curățați un cățel de usturoi și puneți-l pe dintele dureros. Se ține cca o oră. Aplicarea compreselor alternative cald-rece poate fi de mare ajutor până la prepararea unui medicament mai bun.

Cataplasmele cu frunze de varză calde, frunze de soc fierte în apă cu oțet și sare, rondele de ceapă și argilă sunt alte opțiuni excelente, mai ales acolo unde apar umflături și la nivelul obrazului. Infuzia de mușețel și frunzele de cătușnică mestecate des sunt alte remedii naturiste ce funcționează în cazul umflăturii de măsea.

Sursa: Realitatea.net