26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Regulile de circulație pentru sensul giratoriu vor fi schimbate

Regulile de circulaţie pentru sensul giratoriu vor fi schimbate, la fel şi definiţia, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier.

Conform proiectului de lege, parlamentarii vor să schimbe definiţia sensului giratoriu ca să nu mai existe „interpretări” şi astfel să fie redus numărul accidentelor rutiere.

Potrivit noii definiții, „participantul la trafic încadrat pe banda a doua, care doreşte să părăsească sensul giratoriu la a doua ieşire, trebuie să acorde prioritate vehiculelor încadrate pe banda întâi, deoarece aceste autovehicule se deplasează în cadrul sensului giratoriu”.

Din noua definiție a sensului giratoriu va fi eliminată ideea de intersecție. În prezent, Codul Rutier include în categoria intersecțiilor cu circulație dirijată și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu.

Potrivit parlamentarilor, Codul Rutier actual nu reglementează și situația în care în sensul giratoriu sunt mai multe benzi de circulație, iar prevederile legislative din prezent pot produce confuzie și erori prin greșita definire a sensului giratoriu ca fiind o intersecție.

Citește mai mult pe Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA