15.4 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

REGULI NOI pentru covrigării, patiserii şi shaormerii. Ce sunt OBLIGATE să le arate clienţilor, începând de joi

covrigi-poza-rtv

Vânzătorii de pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie, dar şi shaormeriile, ale căror produse au fost obţinute prin congelare, vor fi obligaţi să informeze consumatorii despre acest lucru.

Prevederea apare în Ordinul preşedintelui ANPC nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare congelate şi intră în vigoare joi, 20 octombrie 2016.

Obligaţia revine şi restaurantelor sau celorlalte locuri din care se pot cumpăra produse alimentare dacă în prepararea lor s-au folosit alimente congelate. „Operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea’produs/din produs decongelat”, se arată la articolul 3 din ordinul preşedintelui ANPC.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA