-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Reguli încălcate în parcarea subterană de la BIG. “Am avut nopţi în care a trebuit să închidem porţile deşi maşinile erau în parcare”

parcarebig6

Parcarea subterană şi supraterană de la BIG a fost realizată pe un proiect cu finanţare europeană iar timp de cinci ani nu se pot percepe niciun fel de taxe şoferilor. Unii botoşăneni au profitat de acest lucru şi şi-au parcat maşinile inclusiv pe timp de noapte.

Reprezentanţii Urban Serv, societatea din subordinea Consiliului Local care gestionează această parcare, susţin că nu au posibilitatea de a lua măsuri împotriva celor care încalcă regulamentul. Ei au informat Poliţia Locală, în unele cazuri şoferii au fost sancţionaţi dar problema nu s-a rezolvat.

“Suntem împiedicaţi de faptul că parcare subterană şi supraterană are statut de parcare publică şi timp de cinci ani nu putem percepe o taxă. Mulţi dintre şoferi nu respect acea regulă de a elibera locul după o oră. Sunt mulţi care îşi parchează acolo maşinile şi le lasă până seara. Am avut nopţi în care a trebuit să închidem porţile deşi maşinile erau în parcare. Am informat Poliţia Locală. Sunt indivizi care îşi lasă maşinile iar noi nu prea avem ce să le facem. Am ajuns ca în acea parcare să găsim cu greu un loc pentru că pieţarii îşi lasă maşinile iar cetăţenii din zonă vin tot în această parcare”, a precizat Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.

Nici parcarea din zona fostului Comaliment nu mai este destinată cumpărătorilor. Acea parcare a fost ocupată de către unii comercianţi care vând direct din maşini, fără a mai plăti nicio o taxă la administraţia pieţelor.

“Am avut o discuţie cu executivul primăriei cu privire la parcare din zona Comaliment. Acea parcare este utilizată de comercianţi care vând direct din maşini. S-au propus nişte măsuri pentru a reglementa situaţia în cauză şi pentru a pune la dispoziţia cumpărătorilor acea parcare”, a mai spus directorul Urban Serv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA