17.3 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Rectificare bugetară respinsă de consilierii PSD. Flutur: „Nu vreți dezvoltare? Știm asta. Au fost bețe în roate în continuu”

Unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi a fost rectificarea bugetului municipiului. Fiind un proiect inițiat de primarul Flutur, consilierii PSD, în frunte cu Tincu și viceprimarul Cosmin Andrei au votat împotrivă.

Încă din momentul în care a început dezbaterea acestui proiect, viceprimarul Cosmin Andrei a anunțat că el nu votează rectificarea bugetară pe motiv că nu a existat transparență.

„Nu voi vota proiectul de rectificare a bugetului pentru că o serie de poziții au fost afectate. Dacă la festivaluri stăm bine, la străzi stăm foarte rău. Se propun și o serie de achiziții, relocare servere care costă un miliard. Se pot face cu bani mult mai puțini. Vă rugăm, domnule primar, să veniți cu un alt proiect de rectificare, pe care să-l discutăm în prealabil. Ne putem întâlni într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, putem aștepta și rectificarea guvernului. Consider proiectul făcut într-o modalitate netransparentă. Sunt niște proiecte de investiții pe care dumneavoastră le considerați oportune dar cred că ar trebui să ne întrebați și pe noi, reprezentăm vocea cetățenilor”, a spus Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a făcut apel la consilierii social democrați, spunând că această rectificare este necesară pentru derularea unor proiecte care au fost aprobate. Văzând că social democrații, care au majoritate în Consiliul Local, nu sunt dispuși să voteze rectificarea bugetară, primarul a reacționat.

„Nu e o noutate. Raportul de specialitate a fost foarte bine întocmit. Avem o serie de obligații pe care ni le-am asumat prin contract. Avem contracte semnate care trebuie să le acoperim. Văduvim o stradă la care mai trebuia să punem 500.000 de lei, respectiv strada Crinilor, dar păstrăm niște bani într-o poziție la care am alocat un milion de lei și ne mai trebuie încă 4,5 milioane ca să o terminăm. Se vede de la o poștă că nu se dorește să facem niciuna. Știu exact ce se va întâmpla în dreapta mea. O rectificare de buget absolut necesară pentru noi, să ne onorăm niște contracte semnate. Nu vreți dezvoltare? Știm asta. Au fost bețe în roate în continuu. Dar la un moment dat se vor prinde și botoșănenii cine a vrut și cine nu a vrut”, a afirmat primarul Flutur.

În discuție a intervenit și Mihai Tincu, cel care de fapt dictează cum trebuie să voteze consilierii locali PSD. „Propun o extraordinară pe joi, pe vineri numai cu rectificarea bugetului. Asta așa ca să încerc să fiu rațional”, a spus Tincu.

Într-un final, proiectul a fost respins iar rectificarea bugetară propusă de primarul Flutur nu se va mai realiza.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA