4.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Reclamații false depuse în numele unui primar din județul Botoșani. Procurorii au început o anchetă / DOCUMENTE

Un primar din județul Botoșani a „reclamat” un cetățean din comună la trei instituții ale statului, fără ca el să știe. S-a întâmplat în luna decembrie a anului trecut. Când și-a dat seama că este un fals, a depus plângere la Poliție și Parchet și așteaptă să vadă cine s-a folosit de numele său.

Înaintea Crăciunului, Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni, a primit de la Garda de Mediu Botoșani un răspuns la o sesizare. Știind că nu a făcut nicio sesizare la Garda de Mediu, i-a contactat pe reprezentanții instituției ca să vadă despre ce este vorba. Astfel, a aflat că o persoană s-a folosit de numele său și a reclamat un fermier din comuna Ungureni. La scurt timp, a aflat că au mai fost depuse două astfel de sesizări la alte instituții ale statului.

„Înaintea Crăciunului am primit de la Garda de Mediu, un răspuns la o petiție. Am  sunat la Garda de Mediu ca să văd despre ce petiție este vorba pentru eu nu am făcut. Mi-au spus că am reclamat un cetățean din comuna Ungureni care are crescătorie de porci, că taie porci, că prezintă un pericol. Sesizări au fost trimise și la DSV și SGA. I-am anunțat că eu nu am depus nicio petiție și că este vorba de un fals”, ne-a spus Ilie Ivanache.

“La scurt timp, a venit în control un reprezentant al Direcției Sanitar Veterinare. Mi-a spus: Încă așa ceva nu am auzit. De când lucrez la DSV, nu am mai întâlnit un primar care să-și reclame cetățenii. I-am explicat că este un fals dar a mers, a verificat și a constatat că nu era nicio neregulă la respectivul cetățean”, a adăugat primarul comunei Ungureni.

Între timp, Ilie Ivanache a sesizat Poliția și Parchetul și așteaptă ca anchetatorii să-l găsească pe cel care s-a folosit de numele lui pentru a reclama la Garda de Mediu, DSV și SGA.

“Am depus deja plângere la Parchet și aștept ca procurorii și polițiștii să-l găsească pe cel care a depus sesizări în numele meu. Aceste sesizări nu au antetul primăriei, număr de înregistrare și nici ștampilă”, a adăugat Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here








































ULTIMA ORA