26.6 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Realitate sumbră la Botoşani. 171 de accidente, 13 morţi şi peste 50 de răniţi grav în jumătate de an

accident oraseni (8)

Datele statistice ale Inspectoratului Judetean de Politie Botosani scot la iveala o realitate cutremuratoare. In acest an, din ianuarie si pana in prezent, 13 oameni si-au pierdut viata in urma unor accidente rutiere produse pe soselele din Botosani, 52 de persoane au fost grav ranite si 164 de oameni s-au ales cu rani usoare.

Vorbim de adevarate tragedii care au ca principale cauze: neacordarea de prioritate pietonilor angajati regulamentar in traversarea strazii, viteza, abaterile biciclistilor si carutasilor, dar si neacordarea de prioritate vehiculelor. 24 din numarul total de accidente s-au produs din vina soferilor care au ignorat semnul care indica o trecere de pietoni si au dat cu masina peste oameni nevinovati iar 22 de accidente au avut loc din cauza conducatorilor auto vitezomani.

Cel mai teribil accident de circulatie s-a produs pe 6 iunie, la Oraseni Deal, cand doi oameni nevinovati din Vorona au murit din cauza unui sofer de 27 de ani care a intrat in intersectie fara sa respectele semnele de circulatie. Desi vorbim de aceasta realitate sumbra soferii nu invata nimic din tragediile pe care le produc.

„Datele statistice pe aceasta perioada a anului, mentin pe primele locuri, in ceea ce priveste cauzele generatoare de accidente rutiere, viteza neadaptata la conditiile de drum si neacordarea de prioritate pietonilor angajati regulamentar in traversare. In acest context politistii rutieri continua actiunile preventive pentru combaterea acestor incalcari ale Codului Rutier”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant IPJ Botosani.

In acest an, politistii de la rutiera au dat 7.051 de amenzi pentru viteza, si 195 de amenzi conducatorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea strazii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA