2.2 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

Realitate cruntă la Botoşani! Din ce în ce mai mulţi copii ajung la spital, după ce încearcă să se sinucidă

News Este deja cunoscut: in goana dupa bani mai multi, case mai mari sau masini mai frumoase, multi parinti isi neglijează copiii. Lasati in grija bunicilor sau a rudelor, acestia ajung uneori sa faca gesturi necugetate.

Cele mai recente cazuri au avut loc luna aceasta, cand doua minore, ambele de 14 ani au ajuns pe patul de spital, dupa ce au inghitit mai multe medicamente de dorul parintilor plecati sa munceasca printre straini. Una dintre fete a consumat apoi si bauturi alcoolice.

"Noi ii tratam la nivelul sectiei noastre, iar cei mai gravi cu intoxicatie medicamentoasa raman obligatoriu in spital si beneficiaza de supraveghere de specialitate", a spus Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Specialistii spun ca acesti pacienti fac parte din categoria celor care nu vor sa moara, dar recurg la acest gest necugetat pentru a atrage atentia asupra problemelor lor.

"Este o modalitate care lasa loc interpretarii ca nu prea ar vrea ei sa-si ia viata, ci mai degraba este un strigat de ajutor. Pentru ca cei care vor cu adevarat sa se sinucida folosesc mijloace dure", a declarat Nicolae Vlad, medic psihiatru, sectia de psihiatrie.

Psihologii sustin ca 80% dintre copiii lasati in grija rudelor se imbolnavesc grav, pur si simplu de dorul parintilor. Depresia neobservata ii poate face pe insingurati sa-si doreasca moartea sau sa isi dezvolte traume psihice, cu grave urmari in viitor.

"Nu au cu cine sa impartaseasca problemele cu care se confrunta zi de zi. Exista situatii in care nu au o matusa, un unchi. o verisoara si atunci apare o singuratate extrema si acest gest este incercarea de a comunica practic singuratatea pe care ei o resimt", a spus Anca Larionesei, psiholog.

De regula, o parte din acesti copii care au parintii plecati in strainatate se afla si in evidenta serviciilor de asistenta sociala. Insa, acest lucru nu este o solutie si nici nu ii ajuta pe micuti sa treaca peste trauma despartirii de mama sau de tata.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

177 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA