20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Reacția ministrului Sănătății după decesul primarului de la Vorniceni în spitalul Săveni: „Este o lipsă crasă de organizare, de depășire de atribuții”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a dispus un control la Spitalul Județean Botoșani și la secția din Săveni. Potrivit ministrului Sănătății, vina aparține conducerii Spitalului Județean Botoșani dar și asistentei medicale de la Săveni.

Într-o intervenție la Realitatea TV, Sorina Pintea a anunțat că încă din această dimineață a început un control în urma căruia se vor dispune măsuri.

„Cu siguranță medicii au dreptul la concediu de odihnă. Nu putem acuza medicul care este în concediu. Este un drept legal al lui dar activitatea medicală trebuie să continue. Am dispus și eu un control la secția exterioară a Spitalului Județean Botoșani pentru a analiza exact care este nevoia de servicii medicale din zonă și ce trebuie făcut. Din punctul meu de vedere, este o lipsă crasă de organizare, de depășire de atribuții. Trebuie să ai o gardă, acolo unde ai activitate medicală”, a spus Sorina Pintea, în direct la Realitatea TV.

Mai mult, ministrul Sănătății a precizat că asistenta medicală ar fi trebuit să solicite o ambulanță sau să contacteze medicii de la UPU Botoșani.

„Din primele informații pe care le am, o asistentă medicală a făcut o investigație, un EKG, pe care nu avea căderea să-l interpreteze. Primul lucru pe care trebuia să-l facă acea asistentă medicală după ce a făcut acel EKG, era să ia legătura cu Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani sau să sune la 112. Prin urmare, sunt foarte multe lucruri de clarificat și insist, ține de organizarea activității medicale. Vom verifica și dacă au fost posturi scoase la concurs, dacă ne plângem de lipsă de medici. Nu poate să vină ministerul să facă ordine în organizarea unui spital. Există factori de răspundere care trebuie să facă aceste lucruri. Cu siguranță vinovații vor fi pedepsiți. Sper că este un semnal de alarmă de care să țină seamă toți cei care conduc unități medicale”, a mai declarat ministrul Sănătății.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA