22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Reacţia lui Zmău după arestarea lui Ţurcanu: “Este vina organelor de informaţii ale statului roman. (…) Nu cumva era şeful serviciului “doi şi-un sfert” din Poliţie? VOR MAI URMA ŞI ALŢII”

dumitru zmau alde

Arestarea lui Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PNL Botoşani, nu a fost trecută cu vederea de liderii formaţiunilor politice. Dumitru Zmău, vicepreşedinte ALDE Botoşani, a declarat că după arestarea lui Ţurcanu vor mai urma şi alţi politicieni locali.

“Casele făcute la vedere, cât de mici ar fi, tot se observă. Dacă sunt făcute din furtişaguri. O casă poate să facă toată lumea. Eu nu mai lovesc în oamenii căzuţi dar ştiu oameni care nu au gândit niciodată binele acestui judeţ. S-au gândit doar la binele lor şi au fost ajutaţi de hotărârile proaste luate la nivelul PSD-ului şi PNL-ului. Nu ştiu dacă el va rămâne singur. Cred că vor mai urma şi alţii. Odată prinsă păsărica în colivie, păsărica mai vorbeşte şi prin somn”, a declarat Dumitru Zmău care a adăugat:

“Noi pierdem toţi. Am pierdut patru ani, am stat în întuneric, nu s-a făcut absolut nimic. Nici în municipiu, nici în judeţ. S-au peticit nişte drumuri şi s-a luat asfaltul după picioare. Noi ce facem, copiii noştri ce vor face? Când am plecat din PNL, am fost acuzat că am fost traseist. Viaţa a demonstrat că am avut dreptate. Am lucrat o viaţă în poliţie, trebuia să fiu prea prost ca să nu-mi dau seama că sunt lucruri necurate. După modul cum s-a înfiinţat funcţia de administrator al judeţului”.

Mai mult, Zmău a lăsat de înţeles că Florin Ţurcanu ar fi beneficiat de o oarecare protecţie din partea unor servicii de informaţii.

“Aici este vina organelor de informaţii ale statului roman. Foarte mulţi dintre ei am văzut urcând treptele la Ţurcanu. De fapt ei aveau obligaţia de a supraveghea legalitatea lucrărilor şi toate nenorocirile astea. De exemplu, domnul Mărăndel era prezent tot timpul, avea o normă la Consiliul Judeţean. Nu cumva era şeful serviciului “doi şi-un sfert” din Poliţie? Ne-am întâlnit de foarte multe ori şi l-am întrebat dacă a depus vreo cerere pentru casă sau ceva. A zis, ghinionul lui că s-a întâlnit cu mine”, a mai afirmat Dumitru Zmău într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA