8.7 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

RCA mai ieftin pentru şoferi

Legea RCA modificată din 8 septembrie poate oferi șoferilor șansa de a achiziționa asigurarea obligatorie la prețuri mai avantajoase decât în mod normal.

O normă emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și intrată recent în vigoare dă posibilitatea firmelor de asigurare și intermediarilor să vândă aceeași poliță RCA la prețuri finale diferite, în funcție de costurile de distribuție, potrivit Economica.net.

Este o premieră pentru piața din România. Măsura dă posibilitatea de a achiziționa o poliță de asigurare la prețuri mai mici decât în mod normal.

Achiziția online, mai puțin costisitoare pentru asigurători, va permite cumpărarea unei polițe la prețuri mai mici cu până la 10% decât oferta standard, prin brokeri sau agenți, arată primele estimări.

În curând, pe piață vor fi disponibile nu doar mai multe aplicații prin care clienții își vor putea cumpăra RCA online direct de la asigurător, dar și comparatoare de preț care vor afișa tarifele tututor asigurătorilor, cel mai probabil cu un cost de distribuție semnificativ mai mic decât cel perceput de brokeri, deci la prețuri finale mai mici.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA