13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Răzbunare „virtuală” a grecilor: brandurile germane, boicotate pe Twitter

boicot produse germane

Supăraţi foc pe măsurile dure de austeritate propuse de creditori şi promovate de Germania Cancelarului Angela Merkel, grecii au declanşat o campanie furibundă de boicotare a brandurilor şi produselor germane.Hashtagul #BoycottGermany (Boicotează Germania) a fost folosit prima oară pe Twitter în weekend, însă abia miercuri a devenit viral în reţeaua de microblogging, potrivit BBC.

Hashtag-ul #BoycottGermany a fost folosit de peste 30.000 de ori in mesajele activistilor politici care dezaproba planul de reforme pentru Atena si atitudinea rigida pe care a afisat-o cancelarul german Angela Merkel în timpul negocierilor. Brandurile si produsele germane au devenit tinta preferată a activistilor politici, suparati pe reformele cerute de creditori in vederea unui nou plan de ajutorare pentru Grecia.

#BoycottGermany a fost miercuri principalul hashtag pe Twitter, in contextul inmultirii resentimentelor fata de o tara despre care multi europeni cred ca incalca valorile democratice prin impunerea unor noi masuri de austeritate Greciei deja umilite.

Mii de utilizatori de Twitter au folosit hashtag-ul “Boicotati Germania” pentru a sustine ideea unui boicot al bunurilor si serviciilor germane, in semn de protest fata de linia dura adoptata de cancelarul Angela Merkel la negocierile privind un nou program de asistenta financiara menit sa evite colapsul sistemului bancar al Greciei si iesirea acestei tari din zona euro.

Unii utilizatori de Twitter au postat si fotografii cu Hitler si cu simbolurile naziste, facand astfel aluzie la ocupatia nazista a Greciei si la ceea ce este perceput de multi ca fiind hegemonia in crestere a Germaniei in Europa la ora actuala. Altii au postat fotografii personalizate care-l arata pe intransigentul ministru german de finante Wolfgang Schaeuble alaturi de bule cu text in care el spune “Dati-le datorii uriase, bagati-i in sclavie pentru totdeauna” sau “vreau o schimbare de regim in Grecia”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA