20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

RĂZBOIUL POLITIC DIN SĂNĂTATE CONTINUĂ. Spitalul Judetean a fost amendat de Casa de Sănătate

spitaljudetean920(1)

Cea mai mare unitate medicala din judetul Botosani a fost amendata cu 1% din contractul cu CJAS, dupa ce echipele de control au gasit mai multe deficiente in sectia de obstetrica si ginecologie. Cativa medici din sectie au internat dupa ureche si nu au fost atenti la completarea fiselor, iar acum vor avea de suferit toti angajatii pentru ca spitalul este deja inglodat in datorii.

Inspectorii de la casa de sanatate sustin ca unii medici din sectia de obstetrica si ginecologie nu respecta criteriile de internare. Tot in urma controlului, acestia au gasit foi de observatie incomplete sau fise medicale fara sa aiba specificat diagnosticul.

„Colegii nostri au mai constatat neconcordante intre diagnostic, deci pacienta se interna cu un diagnostic si de fapt lua tratament pentru alt diagnostic. Sau pacienta se interna  cu un diagnostic si erau facute analize pentru alte diagnostice si mai multe cazuri, chiar unele dintre ele hilare. De exemplu, femeie de 5-6 ani la menopauza internata cu iminenta de avort”, a declarat Costel Lupascu, director Casa de Sanatate.

Viorel Iliuta a spus ca masura celor de la CJAS este drastica in raport cu erorile gasite in sectia de obstetrica si ginecologie.
„Aceasta masura de amendare a spitalului cu unu la suta este o masura drastica in raport cu tipul de greseli si in raport cu un eventual prejudiciu adus unitatii medicale. Amendezi pe toata lumea, un intreg spital, in contextul in care sunt doi-trei medici care au gresit sau nu si-au facut corect datoria. Repet, dimensiunea amenzii este mult prea mare in raport cu ceea ce s-a constatat, dar sigur vom intreprinde si noi masurile legale, cele care ne stau la dispozitie”, a declarat  Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta
Controalele s-au desfasurat in luna mai, ca urmare a unui ordin de la Ministerul Sanatatii, care a cuprins 77 de spitale din Romania, printre care si cele din judetul Botosani. Inspectorii au controlat atat sectia ORL, cat si sectia de chirurgie plastica si reparatorie din Spitalul Judetean de Urgenta. In aceste sectii nu au gasit nereguli.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA