1.9 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Războiul din PNL Botoşani continuă. Ţurcanu: „Trebuie să discutăm lucrurile în cadrul Biroului Politic, prin vot, nu prin presă, prin ameninţări”

acl alegeri (8)

Nou PNL Botoşani nu are niciun viitor în actuala formulă. Florin Ţurcanu şi Cătălin Flutur s-au înţeles foarte bine şi au colaborat până în momentul în care s-a făcut fuziunea şi s-a constituit nou Partid Naţional Liberal. Din acel momentul, lucrurile s-au schimbat radical iar în momentul de faţă, Ţurcanu nu se mai luptă cu PSD-ul ci cu fostul PDL şi Cătălin Flutur.

După o serie de atacuri, în urmă cu o săptămână, Ţurcanu şi Flutur au apărut într-o conferinţă de presă în care au declarat că s-au clarificat lucrurile, că vor colabora. A urmat şedinţa de la Bucureşti în care s-a stabilit că tabăra lui Ţurcanu va avea majoritate în noul Birou Politic de la Botoşani. Ştiind că va avea controlul în viitorul Birou Politic al PNL, Ţurcanu a mai aruncat o să geată către tabăra lui Flutur.

„Preşedintele propune 18 membri în birou. Voi face acest lucru vineri pentru că nu vreau să tărăgănez aceste desemnări. Sper ca şi colegii noştri din fostul PD să propună în termen foarte scurt ca să ne putem aşeza la masă şi să discutăm serios. Nu prin presă. Noi trebuie să discutăm lucrurile în cadrul Biroului Politic, prin vot, nu prin presă, prin ameninţări”, a declarat Ţurcanu.

Întrebat pe ce criterii îi va alege pe cei 18 membri PNL din noul Birou Politic, Florin Ţurcanu a răspuns: „După ochi. Când s-a hotărât ca preşedintele să desemneze echipa, s-a luat foarte clar în calcul loialitatea faţă de partid şi loialitatea faţă de preşedinte”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA