2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Alocațiile cresc cu 20%, pensiile recalculate în funcție de contributivitate

Raluca Turcan, noul ministru al Muncii, și-a prezentat vineri prioritățile, la preluarea oficială a mandatului. Turcan a dat asigurări că alocațiile vor crește cu 20% de la 1 ianuarie, salariul minim va crește cu cel puțin rata inflației, iar majorarea pensiilor și a ajutoarelor de somaj vor fi discutate cu cifrele pe masă, nu într-o „cheie electorală”.

Raluca Turcan a precizat că salariul minim va fi majorat anul acest cel puțin cu rata inflației, în funcție de evoluția generală a economiei, în contextul crizei provocate de pandemie. Noul ministru a făcut precizări și în privința indicelui social de referință, în funcție de care se calculează ajutoarele acordate categoriilor defavorizate, inclusiv șomerilor.

„În privința indicelui social de referință, care n-a mai crescut din 2015, există decizia de a-l crește, dar aceasta trebuie făcută nu într-o cheie electroală, ci în urma unei dezbateri reale, pe care o voi avea cu colegii din Executiv în cel mai scurt timp,” a afirmat Turcan, după ce a preluat mandatul de la predecesoarea sa, Violeta Alexandru.

Noul ministru al Muncii a precizat că în cazul alocațiilor pentru copii, majorările vor fi aplicate așa cum a stabilit fostul Executiv. „Suntem in cadrul OUG adipatet de guvernul rpecedent șți de la 1 ianuarie vor crește cu 20% si cand legea va reveni in Parlament vom definitiva cadrul legal.”

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA