4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Raluca Turcan: „Le dăm posibilitatea celor de la stat să muncească până la 70 de ani”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că proiectul prin care se interzice cumularea pensiei cu salariu, la stat, mai durează. Oficialul nu a avansat o dată concretă nici legată de data până la care pensiile special vor fi eliminate, însă a ținut să menționeze că cei de la stat pot munci până la 70 de ani.

„Vrem ca proiectul interzicerii cumulării pensiei cu salariu, la stat, să fie constituțional și să nu creeze distorsiuni în economie. Proiectul a izvorât din tendința care există în sistemul public, ca atunci când ești pensionat, a doua zi să te angajezi, din nou, la stat. Le dam posibilitatea celor de la stat să muncească până la 70 de ani, iar atunci nu vor mai putea avea și pensie. Acest proiect înseamnă că nu mai poți cumula două surse de venit de stat”, a declarat Raluca Turcan.

Totuși, ministrul nu a putut avansa o dată concretă până la care vor fi eliminate pensiile speciale. Turcan spune că decizia de eliminare a pensiilor de acest tip aparține Parlamentului.

„Noi avem deja câteva variante în lucru. Vom discuta cu colegii. La nivelul coaliției s-a discutat formarea unui grup de lucru privind pensiile speciale. Aceste pensii nu pot fi eliminate de noi, ele țin de Parlament”, a declarat Raluca Turcan.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA