Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit despre oportunitatea efectuării de simulări înainte de începerea şcolii în luna septembrie pentru a vedea în ce măsură pot fi aplicabile măsurile sanitare propuse de autorităţi şi a identifica punctele slabe ale acestora. Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii mai susţine că ar fi necesar să vedem cum suportă copiii masca timp de patru-cinci ore, dar şi separatoarele din plexiglas despre care susţine că ar putea fi periculoase.
Dr. Rafila a explicat la Digi24 că aceste simulări pot fi făcute cu elevi veniţi pe bază de voluntariat pentru ca, astfel, să fie demonstrată eficienţa măsurilor sanitare, propuse de autorităţi.
„Putem încerca o zi, două, se pot găsi copii care să fie aduşi de părinţi, eventual pe bază de voluntariat, şi să vedem cum funcţionează o astfel de clasă, cum suportă copiii masca timp de 4-5 ore, care sunt elementele care ar putea să apară, pentru că sunt lucruri la care pur şi simplu nu ne gândim în acest moment, dar dacă facem o simulare, putem să vedem care sunt punctele slabe, putem să intervenim, să renunţăm, poate, la anumite lucruri pe care le hotărâm acum, pentru că e de preferat să facem lucrurile bine înainte de începerea anului şcolar”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, conform sursei citate.
Citește mai mult pe RTV.NET