-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Rafila: ”Creșterea numărului de cazuri noi va mai dura zece zile”

Creșterea numărului de cazuri noi va mai dura zece zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri săptămâna viitoare, declară ministrul Alexandru Rafila.

”Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate, 34.000. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână.

Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a răspuns Rafila.

Potrivit acestuia, creșterea de noi cazuri va mai dura cel puțin 10 zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri noi săptămâna viitoare.

Particularitatea situației din România constă în faptul că sunt încă mai multe cazuri grave internate. Asta se întâmplă pentru că în România încă circulă tulpina Delta.

”Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație, pentru că Omicron este mai transmisibil, probabil că și cazurile mai grave se vor diminua. Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val”, afirmă ministrul.

Citește mai mult pe ANTENA3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA