4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Raed Arafat: Riscul să te contaminezi este foarte mare la Omicron. Portul măştii este obligatoriu peste tot

Raed Arafat a explicat noile măsuri prevăzute de Hotărârea CNSU care se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de Covid-19. Reamintim că miercuri au fost raportate aproape 5.000 de noi infectări.

Raed Arafat a explicat noile prevederi ale Hotărârii CNSU, în contextul valului cinci al pandemiei de coronavirus.

„Măsurile din decizia CNSU vor intra în vigoare de la momentul la care rata de infectare într-o localitate trece de 1 la mie. La cum este evoluția, pragul de 1 la mie va fi trecut foarte rapid.

Această variantă (Omicron) este foarte contagioasă. Poți purta o discuție scurtă cu cineva infectat și te poți infecta și tu. Din acest motiv a fost luată decizia privind masca de protecție.

Masca se va purta inclusiv pe strada, cu exceptia momentului in care ai activitati individuale, adică activitate sportiva, esti singur in parc si nu ai alti oameni in jurul tau. In rest se poarta masca pentru că aceasta variantă este foarte contagioasa.

În hotărâre a aparut o prevedere pentru infrastructura critica. Aceasta permite administratorilor sa impună testarea angajaţilor si mastile FFP2 in zonele aglomerate. Una dintre structurile critice este centrala nucleara.

Una din problemele mari ale acestei variante este impactul pe sistemul economic. Inchide activitati economice prin imbolnavire in masa a personalului si trimiterea acestora in izolare la domiciliu.

E evident că există o creștere rapidă a cazurilor de COVID. Oricare persoană de lângă noi poate fi infectată și poate transmite
Este importantă purtarea măștii, vaccinarea. Cei vaccinați evită formele grave”, a explicat Arafat.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA