4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Raed Arafat: „Nunţile, botezurile şi evenimentele private vor fi interzise în toată ţara, pe o perioadă nedeterminată”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi seara că toate evenimentele private, nunţile şi botezurile, atât în spaţii închise cât şi deschise vor fi interzise în plan naţional până la ameliorarea situaţiei în ţară, din punct de vedere epidemiologic.

Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive în spațiile deschise, cât și în spațiile închise, sunt interzise pe plan național, pe următoarea perioadă până vom observa o scădere a numărului cazurilor„, a spus Raed Arafat.

Şeful DSU a explicat că interdicţia nu se referă la evenimentele religioase în sine, ci la petrecerile de după. „Evenimentele private au motiv în spatele lor. Este foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general (…) Aici vorbim de nunți, botezuri, unde nu întotdeauna se respectă regulile. S-a mai dansat, a mai fost contact direct între oameni. La acest moment, pentru a evita toate explicațiile unora și altora, soluția cea mai bună este oprirea acestora, fiindcă sunt un loc de transmitere. Aici vorbim de evenimentele private. Le-am enumerat. Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face și se face cu un număr limitat de oameni. Vorbim aici de evenimentele care nu au nimic cu lăcașurile de cult„, a precizat Arafat.

Sursa: RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA