Raed Arafat: Incendiul din Clubul Colectiv este o catastrofă. Acolo am simțit limita sistemului

0
413

raed arafat

Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat a caracterizat tragedia din Clubul Colectiv din Capitală drept ”un dezastru, o catastrofă cu un impact foarte mare, devastator. Arafat a fost profund impresionat de tabloul groazei pe care l-a găsit la locul incendiul, unde zeci de răniți erau resuscitați direct pe caldarâm.

”Este un incident pe care noi îl caracterizăm drept un dezastru, o catastrofă, cu un impact foarte mare, devastator. Acolo simțim limita sistemului. Chiar dacă am intervenit cu echipaje, simți cum sistemul acționează. Spre exemplu, Spitalul Militar, care din dispoziția ministrul Oprea, ne-a pus la dispoziție locuri la chirurgia plastică (…) Rămâi cu impactul, rămâi cu ideea că un lucru care putea fi prevenit s-a întâmplat. București este un oraș viu, foarte mare un oraș cu riscuri”, a declarat Raed Arafat, la Pro TV.

”Această întârziere este o bombă care ticăie în fața noastră și rămânem neputincioși. Miniștrii Oprea și Bănicioiu au zis că a fost o situație care a preventibilă. (…) În luna iunie-iulie, am emis o lege care înăsprește normele privind acești operatori. Continuarea activității, după ce pompierul a spus ”stop” aici, va fi urmată de pușcărie. Când pompierii intră într-un club și găsesc 2 persoane peste numărul de persoane permise, riscul este închiderea imediată a locului. Amenzile sunt 50.000 de lei acum, dar totul se schimbă total. Din păcate, noi am conștientizat și am încercat să lucrăm. Legislația am întreprins-o înainte să apară problema”, a comentat Secretarul de Stat în MAI problema cluburilor din Capitală.

De asemena, Raed Arafat s-a declarat profund impresionat de tabloul îngrozitor pe care l-a găsit la locul tragediei.

Sursa: REALITATEA.NET