4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Raed Arafat, despre evoluția rapidă a OMICRON: „În câteva zile vom trece peste 1/1000. Varianta este extrem de contagioasă…

Raed Arafat – șeful DSU a explicat, miercuri, după ședința de Guvern, noile măsuri luate în contextul creșterii numărului de cazuri covid. Potrivit secretarului de stat, varianta Omicron este mult mai contagioasă și contactul fiind mult mai scurt decât la delta.

În primul rând, hoărârea CNSU prevede unele măsuri revenind la incidențe, avem până la 1 la mie, rămânem pe măsurile la care suntem la acest moment. La modul în care evoluează situația, în câteva zile vom trece peste 1/1000.

Aplicarea măștii va fi obligatorie după ce intră în vigoare decizia. Masca medicală sau ffp2 vor fi obligatorii. Pentru cei care au activități individuale, sportive, vor fi excepții. Dar în rest se va purta mască. Varianta asta este extrem de contagioasă, contactul este foarte scurt, este mai scurt decât era la varianta delta. Este suficient să porți o discuție cu cineva infectat o scurtă perioadă”, a declarat, miercuri, Raed Arafat.

„Suntem într-o creștere rapidă a cazurilor. Apelurile la 112 au crescut, am trecut de 2000, avem 200 pe zi”, a mai spus secretarul de stat.

„S-au dublat cazurile și încă nu s-a terminat săptămâna. Din 30 de decese, 24 sunt persoane nevaccinate și, probabil, că puteau să-și salveze viața dacă se vaccinau cu oricare dintre vaccinurile puse la dispoziție de Guvern gratuit”, a mai punctat Arafat.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA