17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Raed Arafat a uitat promisiunile făcute la Botoşani. UPU de la Pediatrie a rămas fără finanţare de la Ministerul Sănătăţii

News Desi in luna septembrie a anului trecut,  prezent la Botosani, Raed Araft a afirmat ca acest compartiment de primire urgente de la pediatrie va fi finantat direct de Ministerul Sanatatii, nu s-a concretizat nimic pana acum.

Initial, s-a spus ca Spitalul Judetean va scapa de aceasta corvoada in ianuarie, 2014.  Lucru care nu s-a intamplat, iar banii pentru medicamente si salariile celor 17 angajati de aici au fost dati tot din fondurile celei mai mari unitati medicale din judetul Botosani. 

Numai intr-o luna, spitalul aloca in jur de 100.000 de lei la acest compartiment. In anul 2013, de exemplu suma alocata s-a ridicat la 1, 3 milioane de lei, iar in 2012 la peste 900.000 de lei. Sefii de la Spitalul Judetean de Urgenta fac demersuri la nivel central pentru ca acest compartiment de urgente copii sa fie finantat de Ministerul Sanatii.

"Domnul Raed Arafat a promis ca aceasta problema va fi rezolvata la inceputul lunii ianuarie, 2014. Deocamdata nu exista buget ca atare nu pot sa va spun decat ca facem demersuri si dorim ca acest lucru sa se intample. Din pacate in cursul anului 2012 si in 2013 am finantat activitatea care trebuia finantata de la bugetul de stat din activitatea curenta a spitalului. Numai in anul 2013 am pierdut 13 miliarde de lei vechi", a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA