2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Raed Arafat a stabilit regulile la votare: ”Să nu mai apară întruniri ca la alegerile locale. Trebuie evitate, să prevenim o infectare în masă”

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut, vineri, după ședința de Guvern, referiri la modul în care pot circula cei care se află în zone carantinate. Astfel, în ziua alegerilor, de la 5.00 dimineața până la 1.00 noaptea, cei care vor să își exercite dreptul de vot vor putea circula fără declarație. Acesta a făcut recomandări și pentru cei care obișnuiesc să petreacă după alegeri, să evite astfel de evenimente.

”Astăzi a fost adoptată Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență în baza căreia s-a emis modificarea Hotărârii privind starea de alertă. De menționat că în cadrul Hotărârii CNSU s-a mai introdus un articol sau o solicitare care a fost aprobată prin care persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile și pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiția ca infecția să nu fie depistată în ultimele 14 zile.

Referitor la vot: 1 referitor la toți cei care au drept de vot. În intervalul 6.00 decembrie, ora 5 dimineața și 7 decembrie, orele 1.00, la nivel național, cu excepția persoanelor carantinate, persoanele pot circula nerestricționate, fără declarație pe propria răspundere pentru a-și exercita dreptul de vot.

A doua prevedere: membrii birourilor electorale, candidații, persoanele implicate în desfășurarea alegerilor, persoanele care le asigură transportul: lor li se permite circulația și după ora 1.00”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat îi sfătuiește pe cei care obișnuiesc să petreacă după alegeri să evite adunările pentru a preveni o infectare în masă.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA