2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Rablele rămân pe străzile Botoșaniului

Reprezentanții primăriei s-au lăudat că rezolvă imediat problema rablelor abandonate în municipiul Botoșani dar nu a fost ridicată nicio mașină care ocupă locurile de parcare. Reprezentanții Poliției Locale și Eltrans spun încă așteaptă clarificări de la primărie.

Rablele din municipiul Botoșani încă nu pot fi ridicate deoarece nu s-au rezolvat toate problemele care țin de organizare.

„Aici este în momentul de față problema”

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale a precizat că poate dispune în orice moment ridicarea rablelor dar nu este loc suficient pentru depozitarea celor aproape 170 de mașini abandonate în municipiul Botoșani. În curtea societății Eltrans a fost amenajat un loc dar nu încap mai mult de 20-30 de mașini.

„În orice clipă suntem în măsură să aplicăm etapa de ridicare a autoturismelor de pe domeniul public. Rămâne în discuție locul unde vor fi depozitate. Anul trecut am înregistrat un număr de 169 de autoturisme abandonate. Trebuie un loc în care să fie înregistrate, păzite și supravegheate până la îndeplinirea procedurii finale. Aici este în momentul de față problema”, a spus Ioan Onuțu.

Trebuie să vedem cine plătește acest serviciu

De partea cealaltă, reprezentanții Eltrans spun că ar începe ridicarea acestor rable și  le-ar depozita în curtea unității dar nu se știe cine plătește toată operațiunea.

“E adevărat că 160 de mașini nu avem unde depozita dar cele la care sunt deja procedurile de notificare iar proprietarul nu a răspuns, le putem depozita aici în curte. Am înțeles că sunt vreo 20. Pentru a ridica, trebuie dispoziția Poliției Locale. Mai mult decât atât, trebuie să vedem cine plătește acest serviciu de ridicare, transport și depozitare. În mod normal, trebuie să plătească proprietarul dar dacă proprietarul își abandonează mașina… În momentul în care se încheie toată procedura iar municipiul Botoșani va fi proprietarul acestor mijloace de transport, se vor găsi și soluții pentru ridicare, transport și depozitare. Din câte se pare, procedura este una de lungă durată cu multe adrese și notificări pe care primăria trebuie să le trimită proprietarilor care își abandonează mașinile. Abia ulterior, acestea pot fi ridicate iar după un termen pot fi valorificate, a precizat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA