18.9 C
Botoșani
joi, 8 iunie 2023

PSD nu îl mai primeşte pe Zmău după ce s-a plimbat în chiloţi prin faţa Parlamentului

zmau parlament

Dumitru Zmău, fostul şef al Poliţiei Rutiere Botoşani şi fost copreşedinte ALDE Botoşani, a devenit vedetă de vreo două zile după ce s-a plimbat în chiloţi prin faţa Parlamentului şi a postat un mesaj împotriva lui Daniel Constantin.

Dumitru Zmău a intrat în politică în urmă cu mai bine de patru ani, la puţin timp după ce s-a pensionat. A devenit membru al PNL Botoşani, fiind unul dintre apropiaţii lui Florin Ţurcanu, fost preşedinte PNL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. A fost ales consilier judeţean pe lista USL dar s-a certat cu Ţurcanu şi a fugit la ALDE. La alegerile locale de anului trecut, cu Zmău şi Iacob copreşedinţi, ALDE a obţinut un scor dezastruos în judeţul Botoşani iar conducerea organizaţiei a fost preluată de Liliana Mincă. Imediat, Zmău s-a reorientat şi a anunţat că pleacă la PSD şi a depus o cerere numai că social democraţii nu s-au grăbit să o accepte. Acum, după ce au văzut fotografia în care apare Zmău în chiloţi, în faţa Parlamentului, nu mai au de gând să-l primească.

„Nu este membru PSD. Are o cerere dar încă nu e aprobată. După ce am văzut poza, nu ştiu dacă îi mai aprobăm”, ne-a spus Costică Macaleţi, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Botoşani.

O reacţie a avut şi conducerea ALDE care a precizat că Zmău nu mai este membru al acestei formaţiuni politice.

“Față de protestul spontan al domnului Dumitru Zmău, prezentat de către mass-media ca fiind membru ALDE, precizăm că domnia sa nu mai este membru al partidului din luna septembrie 2016 și nici nu a mai activat în cadrul filialei ALDE Botoșani, imediat după alegerile locale din iunie 2016. Cu această ocazie, conducerea ALDE dezaprobă modul de manifestare al domnului Dumitru Zmău”, se arată în comunicatul ALDE.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA