14.2 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

PSD Botoșani îl susține în continuare pe Liviu Dragnea

psd sediu

COMUNICAT PSD Botoșani îl susține în continuarea pe Liviu Dragnea și consideră că sentința de astăzi a Înaltei Curți de Casație și Justiție creează un precedent periculos pentru democrație. Prezența la vot nu poate constitui un folos necuvenit într-o societate democratică. Dreptul de a vota, de a decide cine să ne conducă și cine să fie suspendat reprezintă cel mai important câștig obținut de acest popor în urma Revoluției din 1989.

Președintele PSD Botoșani consideră că decizia lui Liviu Dragnea de a-și da demisia din toate funcțiile, așa cum a promis, reprezintă un act de demnitate în politica românească. „Îl cunosc de 15 ani pe domnul Liviu Dragnea, am lucrat cu el îndeaproape ani de zile, îl apreciez ca om politic, ca ministru și ca prieten. În opinia mea, este ministrul care a făcut cel mai mult pentru dezvoltarea județului Botoșani. Regret decizia sa de a-și da demisia, dar o respect și cred că reprezintă un act de onoare pentru politica din țara noastră, în condițiile în care, în opinia mea, sentința a fost profund nedreaptă”, a declarat președintele PSD Botoșani.

Acesta a adăugat că pedeapsa cu suspendare formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție denotă faptul că s-a dorit o condamnare simbolică a acțiunii de suspendare a fostului președinte – o acțiune care a parcurs toate procedurile legale și constituționale și care a avut suportul a 7,4 milioane de români. „Din păcate, oamenii vor înțelege că a îndemna alegătorii să vină la vot este o infracțiune. Din acest moment, orice lider sau chiar membru de partid care i-a îndemnat pe alegători să vină la vot va putea fi în locul domnului Liviu Dragnea. În schimb, cei care le-au spus cetățenilor să nu participe la referendum nu au pățit nimic, deși o astfel de abordare este ilegală și profund anti-democratică”, a precizat Andrei Dolineaschi.

Președintele PSD Botoșani consideră că Liviu Dragnea trebuie să își continue activitatea politică în cadrul partidului. „Cred că domnul Dragnea mai are încă multe de spus în politica românească și cred că experiența sa politică va conta pentru multă vreme în partid. Mesajul nostru este cât se poate de clar: organizația PSD Botoșani îl susține în continuare pe domnul Liviu Dragnea”, a subliniat liderul social-democrat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA