13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

PSD Botoșani face un apel către toți parlamentarii din Botoșani să susțină noul Cod Fiscal

parlamentari noi1

COMUNICAT Proiectul propus de Guvern conține multe măsuri benefice pentru botoșăneni, care au ca efect reducerea taxelor și crearea de locuri de muncă. Sunt măsuri de dreapta – diminuarea fiscalității și măsuri de stânga – crearea de locuri de muncă.

„Îi rugăm pe colegii parlamentari de la celelalte partide să lase jos armele politice și să iasă din paradigma conflictului politic. Noul Cod Fiscal nu avantajează un partid sau altul. Este un proiect care e în avantajul cetățenilor din această țară. Parlamentarii PNL și PPDD au ocazia de a demonstra public că îi pun pe cetățeni mai presus decât șefii lor de partid. Parlamentarii PNL au fost votați de botoșăneni, nu de dl. Blaga sau d-na Gorghiu. Să voteze deci cum e bine pentru botoșăneni, nu cum e bine pentru Blaga sau Gorghiu.” a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani, Costel Lupașcu.

1) Îi rugăm pe toți colegii parlamentari să abandoneze conflictul politic și să se gândească la cei peste 412.000 de botoșăneni care vor beneficia de reducerea TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, și la 18%, începând de la 1 ianuarie 2018.

2) Îi rugăm  pe colegii parlamentari de la PNL și PPDD să se gândească la botoșănenii care sunt acum în șomaj și care ar putea obține un loc de muncă în urma aplicării noului Cod Fiscal. În cazul județului Botoșani în urma măsurilor propuse, se estimează o creștere cu 3.200 de locuri de muncă în 2016 și cu 1.700 în următorii ani. (Calculul s-a făcut prin raportarea estimării naționale a Ministerului Finanțelor privind noile locuri de muncă la ponderea pe care o are populația județului în total populație).

3) Îi rugăm pe parlamentarii de la PNL și PPDD să aibă în vedere cele 3.955 de microîntreprinderi din județul Botoșani care vor beneficia de o impozitare diferențiată, între 1% și 3%, în funcție de numărul de salariați.

4) Toți parlamentarii din Botoșani trebuie să se gândească la cei peste 51.000 de salariați botoșăneni care vor beneficia de reducerea contribuției de asigurări sociale la angajat de la 10,5% la 7,5%, începând cu 1 ianuarie 2017.

5) Toți parlamentarii din Botoșani trebuie să se gândească la cei peste 5.100 de agenți economici vor beneficia de reducerea contribuției de asigurări sociale la angajator de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017.

„Liberalii din vechiul PNL s-au compromis în Alianța Răului cu PDL. Au acum ocazia să se delimiteze de guvernarea Boc-Băsescu-Udrea, când s-au tăiat salarii și s-au mărit taxe. Dacă sunt cu adevărat onești pot vota scăderea TVA care a fost crescută la 24% de Guvernul Boc. Noul Cod Fiscal prevede reducerea TVA în două etape: la 20% în 2016, iar apoi la 18% în 2018.

Nu există niciun motiv politic sau economic care să-i împiedice pe parlamentarii de la PNL-PDL să voteze noul Cod Fiscal. Alianța PNL-PDL se declară de dreapta. Sunt foarte multe măsuri de dreapta în noul Cod Fiscal propus de Guvern: reducerea taxelor, scăderea accizelor, diminuarea impozitelor – toate sunt măsuri de dreapta! Orice liberal de bună credință ar vota cu două mâini astfel de măsuri.

Ca partide politice cu doctrine diferite, putem avea opinii politice diferite de spre modul în care trebuie guvernată România. Dar când există un proiect bun pentru toți cetățenii, atunci trebuie susținut de toate partidele, indiferent de culoarea lor politică, pentru că toate partidele sunt votate de cetățeni.” a concluzionat Costel Lupașcu, purtătorul de cuvânt al PSD Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA