2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

PSD Botoşani: Călin Popescu Tăriceanu, scrisoare deschisă către botoșăneni

tariceanu

Dragi botoşăneni,

Vă mulţumesc pentru voturile pe care mi le-aţi acordat în primul tur al ale­gerilor prezidenţiale. Sunt încrezător că susţinerea dumneavoastră este strâns legată de eficienţa şi stabilitatea guvernului pe care l-am condus în perioada 2005-2009, o pe­rioadă de creştere economică şi prosperitate pentru România.

Astăzi mă adresez dumneavoastră în calitate de partener al premierului Victor Ponta, ceea ce reprezintă o garanție că programul USL va fi continuat de noul guvern. 70% dintre români şi-au pus speranţa în cel mai mare şi mai important proiect po­litic al României post-decembriste: Uniunea Social Liberală. De aceea, susţin con­tinuarea programului de guvernare, asumat până la capăt de către Victor Ponta şi partenerii săi din PSD, UNPR şi PC.

Dezvoltarea României depinde de cooperare pe plan politic şi economic. Pro­gramul USL este expresia acestei cooperări benefice pentru țara noastră care are nevoie de creştere economică în paralel cu asigurarea unei minime protecții sociale.

Parteneriatul meu cu Victor Ponta şi actuala coaliţie de guvernământ este ga­ranţia că măsurile de dreapta privind relaxarea fiscală, precum eliminarea a peste 100 de taxe, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, scutirea companiilor de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, reducerea TVA la 19%, combaterea contro­lului fiscal abuziv sau reducerea timpului necesar pentru demararea unei afaceri, se vor implementa în continuare.

Klaus Iohannis a trădat PNL și Uniunea Social Liberală atunci când a ales să iasă de la guvernare şi să se alăture PDL. Interesele meschine ale unui cerc restrâns din fruntea PNL şi oportunismul celor de la PDL au făcut ca voinţa electoratului USL să fie nesocotită. Klaus Iohannis , cel care ar fi trebuit să fie preşedintele liberalilor, a vândut un partid istoric pentru a fi sprijinit de PDL şi Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis este candidatul de vitrină al lui Traian Băsescu şi al lui Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Emil Boc, Roberta Anastase, adică toţi cei care, prin politica lor, au falimentat sute de mii de mici întreprinzători privați, iar angajații acestora au intrat în șomaj.

Ştiu că mulţi dintre liberalii botoşăneni şi din toată ţara nu se simt reprezentaţi de liderii lor, care de multe ori iau decizii împotriva voinței membrilor de partid.

De aceea, fac un apel la toți botoșănenii care m-au votat și la toţi liberalii de bună-credinţă, care condamnă trădarea votului USL, să mi se alăture şi să îl sprijine pe Victor Ponta în 16 noiembrie.

Victor Ponta este preşedintele care poate uni toţi românii sub aceeaşi viziune: viziunea USL. Victor Ponta este singurul candidat care poate garanta că regimul Băsescu va înceta definitiv. Așadar, vă îndemn, dragi botoşăneni, să ieşiţi la vot în 16 noiem­brie şi să alegeţi un preşedinte român pentru România!

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

(Acest text îi aparține domnului Călin Popescu Tăriceanu și e publicat la solicitarea PSD Botoșani)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA