-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Proteste în sistemul de sănătate. Angajaţii Spitalului Judetean Botoşani ies în stradă

protestsanatate3

Mai multi salariati din Spitalul Judetean de Urgenta vor protesta, saptamana viitoare, in Piata Revolutiei. Oamenii sunt nemultumiti de salariile pe care le primesc, dar si de conditiile in care sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea. Acestia vor lefuri mai mari, tichete de masa in fiecare luna, dar si conditii decente de munca.

Protestul este organizat de sindicatul Sanitas si va avea loc pe 31 martie intre orele 12:00-14:00.

„In primul rand acordarea drepturilor salariale asa cum au fost ele obtinute prin contractul colectiv de munca, si in al doilea rand care este cred ca cel mai important aplicarea legii. Si aici ma refer la acordarea tichetelor de masa care este un drept legal  pe care unitatea nu poate sa-l acorde sau nu in mod unilateral. Deci trebuie sa fie acordat in mod corect in fiecare luna. Daca nu sunt posibilitati intr-o luna aceasta se poate face doar cu acordul partilor si nu doar o singura parte spune ca nu am si nu va dau. O alta problema foarte importanta este promovarea asistentilor in grad principal, problema de care ne cramponam de doi ani de zile si nu este posibil pentru ca unitatea ar fi trebuit in doi ani de zile sa gaseasca si sursa financiara pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat  Lia Temciuc, lider sindical Sanitas.

Protestatarii vor sa atraga atentia si asupra unei alte probleme stringente din sistemul sanitar botosanean.

„Un lucru foarte important, care s-a ridicat la nivel de federatie este cresterea tarifului pe caz rezolvat, pentru ca de aici porneste subfinantarea sistemului nostru. Daca se va gasi rezolvare la acest lucru eu cred ca multe probleme vor fi rezolvate”, a adaugat Lia Temciuc, lider sindical Sanitas.

Actiuni similare vor avea loc in mai multe judete din tara si vor culmina cu un protest de amploare in capitala, in luna aprilie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA