0.1 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

PROTEST pentru drumurile jalnice din Botoșani. „Macaleți ești vinovat pentru drumul bombardat” FOTO&VIDEO

Drumurile județene din Botoșani au ajuns într-o stare jalnică iar oamenii au început să nu mai suporte bătaia de joc a celor de la Consiliul Județean și Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Mai multe persoane din Răuseni, Todireni, Lunca, Sulița și Hlipiceni s-au mobilizat și au organizat un marș de protest care a avut punctul final în fața Consiliului Județean.

Drumul județean care trece prin acest comune și pe care șefii județului îl numesc „drum strategic” este unul dintre cele mai proaste drumuri din România. Oamenii din zonă au ajuns la disperare. Au făcut zeci de adrese și reclamații dar au fost ignorații de autoritățile județene care de câțiva ani tot vorbesc de o mega investiție cu fonduri europene.

Ceea ce nu spun Macaleți, Birta și ceilalți din Consiliul Județean este că va mai dura ceva timp până acest drum va fi modernizat. Nici măcar nu s-a început procedura de licitație și după cum bine se știe, la orice licitație cu valoare mare participă mai multe firme și ulterior încep contestațiile. În cel mai bun caz, lucrările vor începe anul viitor.

Problema este că deși sunt bani în bugetul CJ-ului pentru drumuri, cei de la DJDP nu intervin. Din aprilie și până acum, aceste drumuri puteau fi reparate dar cei care lefuri de 8000, 10.000 sau chiar mai mult, nu și-au făcut treaba.

La protest ar fi trebuit să participe aproape 100 de mașini dar au venit vreo 30-40. Oamenii care au ajuns în fața Consiliului Județean au afirmat că mulți au renunțat deoarece au fost amenințați. După ce au claxonat câteva minute în fața Consiliului Județean, o delegație formată din patru protestatari a mers la o întâlnire cu Costică Macaleți și Dorin Birta, președintele și respectiv vicepreședintele Consiliului Județean, plus directorul DJDP.

Protestatarii au aflat de la Macaleți că au venit degeaba până la Botoșani. Președintele Consiliului Județean Botoșani, care încasează peste 10.000 lei lunar și care va avea pensie specială, a afirmat că oamenii din zona Răuseni, Hlipiceni, Todireni, Lunca și Sulița vor avea drumuri bune în momentul în care se va realiza drumul strategic. Până atunci, se va pune niște nisip și balast prin gropi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA