19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Protest pentru apă în comuna Trușești GALERIE FOTO

O parte dintre locuitorii comunei Trușești au ieșit astăzi în stradă pentru a protesta. Oamenii stau de câteva săptămâni fără, nu mai au apă nici măcar în fântâni și au ajuns la capătul răbdării.

Conducta care alimentează comunele Trușești și Ungureni este veche de 41 ani iar avariile sunt frecvente. Și în anii trecuți au fost probleme dar se relua furnizarea după câteva zile. Cu ajutorul angajaților primăriilor, cu utilajele de la primării, cei de la Nova Apaserv reușeau să repare conducta și oamenii beneficiau de apă. Acum, locuitorii celor două comune stau de câteva săptămâni fără apă și nici nu se știe când problema va fi rezolvată. Au făcut zeci de sesizări la Nova Apaserv și Consiliul Județean dar au primit doar promisiuni.

“Am vorbit cu directorul de la Nova Apaserv și mi-a spus că acea conductă trece printr-un iaz și că acolo este avaria. Dar ce caută conductă prin iaz? Conducta de la Ștefănești la Trușești este din 1981, este din azbest. Ei nu au investit deloc. Ei când veneau la o intervenție, îmi cereau buldoexcavatorul de la primăriei pentru că nu aveau. Am venit dar nu avem motorină. Le dădeam eu 100 de lei să pună motorină și să rezolve avaria. E strigător la cer. Este secetă, oamenii nu au apă în fântâni. Le-am cerut să facă o programare și să anunțe că în ziua respectivă vor da trei ore apă iar oamenii să se pregătească”,  ne-a spus Petru Grișa Ailenei, primarul comunei Trușești.

Probleme foarte mari sunt și în Ungureni, una dintre cele mai mari comune din județul Botoșani.

“În multe fântâni nu mai este apă. Nu știm ce să mai facem. Am făcut proiecte, am investit milioane de euro în sistemul de apă iar de o lună oamenii stau fără apă. Fac un apel către toate instituțiile competente să ne sprijine și luăm în calcul să solicităm ajutorul ISU pentru că populația este într-o situație foarte dificilă”, ne-a spus Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA