0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Protest la Penitenciarul Botoșani

Angajații penitenciarului Botoșani au pichetat în această dimineață sediul unității, pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor din sistem.

La această acțiune au participat doar lucrătorii din tura de dimineață, dar pentru organizarea unor proteste mai ample s-au strâns mai multe semnături. Conducerea unității a fost deja notificată de către sindicaliști cu privire la refuzul de a mai efectua ore suplimentare. „ Cele trei federații de la nivelul sistemului penitenciar continuă forma protestelor demarate la începutul lunii august. Nemulțumirile sunt generate de actuala guvernare, deoarece aceasta a ales să nu respecte angajamentul față întreg sistemul apărare, ordine publică și siguranță națională, respectiv aplicarea întegrală a legii salarizării și pentru sistemul de apărare, rămânând doar la stadiul de promisiuni. Aceștia au promis că la prima rectificare bugetară vor aplica legea și pentru polițiști, polițiștii din penitenciare, jandarmi, armată și tot sectorul de apărare, însă am rămas la stadiul de promisiuni. Mai mult decât atât, nemulțumirile sunt legate și de o lege care în aceste zile se află în transparență decizională, o lege care prevede ceva măsuri fiscale care ne vizează și pe noi cei din familia ocupațională din sistemul de apărare, respectiv  radierea unor posturi de conducere, de șef birou, care ar crea o breșă între middle management și top management. Ceea ce nu cunosc guvernații în realitate este că sistemul din penitenciar, al poliției sau al armatei este constituit pe baza unei ierarhii organizatorice. Nu putem funcționa fără aceste funcții de șef birou. Mai mult decât atât această lege prevede plafonarea unor sporuri și totodată reducerea personalului, în condițiile în care sistemul penitenciar se confruntă deja cu un deficit de 5000 de polițiști și cu care ne executăm cu greu misiunile. Guvernanții noștri preferă în aceste zile să paralizeze sistemul penitenciar.” a spus Răzvan Chilărașu, prim vicepreședinte al Federației Polițiștilor de Penitenciare.

Angajații din penitenciare spun că toate aceste măsuri îi afectează atât uman cât și profesional.” În primul rând ne afectează că nu au aplicat legea salarizării care este deja în vigoare și care ne-au prelungit-o cu doi ani. În 2023 ne-au dat niște grile care trebuiau să ni le dea acum doi ani. Mai mult decât atât, au anunțat un plan de măsuri care ne afectează pe ore suplimentare, pe sporuri și ne afectează salarial” a spus Adrian Abălașei, inspector în cadrul Penitenciarului Botoșani. Astfel, sindicaliștii vor refuza să mai efectueze ore suplimentare peste plafonul de 180 de ore/an.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA