10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Protest la Hudum. Oameni revoltaţi din cauza lucrărilor la drumul naţional Botoşani-Suceava

drum bt-sv protest (2)

Mai multi oameni din zona s-au plans, astazi ca santurile de de scurgere au  fost construite defectuos, iar precipitatiile abundente le-ar putea inunda casele.

Localnicii spun ca lucrarile efectuate de firma UMB au fost facute de mantuiala, iar santurile drumului au fost proiectate defectuos, iar in caz de ploi le sunt inundate casele ce se afla sub nivelul carosabilului. Lucru care s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute, cand din cauza precipitatiilor oamenii s-au trezit cu apa in locuinte.La locul protestului a ajuns si primarul comunei Curtesti, Dumitru Vitel care a spus ca a facut tot ce ii sta in putinta pentru a preveni pericolul  precipitatiilor abundente.

„Eu l-am chemat pe domnul Zacretchi in functie de administrator al drumului. Daca nu se vor face lucrari de calitate dumnealui va raspunde si va administra prost.Daca nu se va face un canal suplimentar de corectare, pe viitor va trece apa peste drum, va strica locuintele si investitia facuta”, a spus Dumitru Vitel, primar comuna Curtesti.

Directorul de la drumuri a venit cu o solutie care va  suplimenta costurile lucrarii cu aproape 60.000 de lei.

„Proiectul cand s-a facut s-a gandit la un debit calculand media ultimilor 30 de ani. Acum sunt fenomene mai speciale si cand ploua cantitatea de precipitatii este de 40-50 de litri pe metru patrat.Toata problema este santul care se va face in doua saptamani si ma voi ocupa special de aceasta treaba”, a spus Viorel Zacretchi, directorul  Sectiei de Drumuri Nationale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA