9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

PROSPORT a făcut analiza meciului FC Botoşani – ASA Tg. Mureş. „Ungurul” Lucian Rusandu a favorizat echipa mureşeană

lucian rusandu, liviu ciubotariu

Potrivit Prosport.ro, arbitrul Lucian Rusandu a avut carenţe majore în interpretarea contactelor dintre jucători, în partida dintre FC Botoşani şi ASA Tg. Mureş, meci din cadrul etapei a XXIII-a a Ligii I la fotbal.

În minutul 57 a acordat simulare şi avertisment, în loc de lovitură liberă directă pentru Botoşani. În minutul 77, a considerat simulare şi a dat avertisment, în loc de lovitură liberă direct de la 18 metri de poarta celor de la ASA, ca urmare a unui atac imprudent al lui Voiculeţ asupra lui Croitoru. În minutul 80 a acordat eronat o lovitură liberă directă pentru Botoşani după un atac corect al lui Marius Constantin şi l-a avertizat pe jucătorul Szekely, de la ASA, care era rezervă, pentru proteste, după un “circ” de vreo 80 secunde.
În minutul 90, Croitoru a fost busculat la 25 de metri de poarta ardelenilor, dar s-a considerat simulare şi s-a dat avertisment.
În minutul 90+1, un nou avertisment a fost acordat unui jucător de rezervă al celor de la ASA.
De menţionat câteva aspecte importante:

  • total nesportivă atitudinea băncii de rezerve a oaspeţilor (excepţie, antrenorul Ciobotariu), care a făcut tot ce a putut pentru a fragmenta jocul şi a pune presiune pe brigada de arbitri;
  • de neacceptat maniera în care arbitrul de rezervă, Iulian Radu, a gestionat această situaţie;
  • deşi au fost foarte multe întreruperi, unele chiar de câteva minute, jocul a fost prelungit cu doar patru minute, dintre care două au fost irosite pe acordarea avertismentului jucătorului de rezervă al ASA;
  • o nouă greşeală a CCA prin delegarea lui Rusandu, din Sf. Gheorghe, un arbitru care nu se află între primii 12 ai ţării, la un meci al echipei ASA, după dezastrul din tur, de la Dinamo – ASA;

Surprinzator sau nu, Rusandu se află pe o listă scurtă de oameni care urmează a fi propuşi pentru lista arbitrilor internaţionali, alături de Feşnic, Găman, Bârsan şi Popa. Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, susţinea, după meciul făcut praf de Kovacs, ASA – FCSB, că “dacă vrei să iriţi încă de la aflarea delegărilor, atunci pui un ungur la un meci al lui CFR Clujsau al ASA”. Un aspect remarcat de un hâtru din tribună: “Ăsta (n.r. – arbitrul), când fluieră, zici că s-a comis vreo crimă”. În concluzie, se poate spune că, la meciul de la Botoşani, arbitrul a avut noroc de faptul că nu au fost atacuri ale apărătorilor în propriile suprafeţe de pedeapsă, deoarece, la cum a interpretat tacklingurile şi duelurile corp la corp, cu siguranţă s-ar fi vorbit şi după trei zile despre acestea.
FC Botoşani a fost dezavantajată de prestaţia arbitrilor în al doilea joc consecutiv, după dezastrul lui Rădulescu, partenerul de grătare al lui Deaconu, din jocul cu “U” Cluj.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA