22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Promoţiile de tip „3 la preţ de 2” ar putea fi INTERZISE

supermarket

Ministerul Agriculturii ia în calcul varianta interzicerii promoţiilor de tip „trei la preţ de două” dacă produsele respective expiră în mai puţin de 15 zile. Măsura a fost propusă de ANPC InfoCons în cadrul grupului de lucru privind stoparea risipei alimentare.

O familie formată din două persoane aruncă, în medie, 35% din hrana cumpărată, fapt ce produce un impact major asupra mediului, susţine conducerea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) InfoCons. Pentru a stopa risipa alimentară excesivă, la nivelul Ministerului Agriculturii s-a constituit un grup de lucru format din ANPC InfoCons, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai reţelelor de hipermarketuri, precum şi ai industriei alimentare.
„Printre măsurile discutate în grupul de lucru sunt închiderea supermarketurilor şi hipermarketurilor sâmbăta şi duminica, astfel încât cetăţeanul să-şi facă achiziţie zilnică şi nu o dată şi mult, deoarece aruncă la fel de mult. O altă măsură propusă a fost interzicerea acelor promoţii cu «trei la preţ de două» cu produse care mai au puţin şi expiră, iar omul le cumpără pentru că se bucură la un preţ mic, dar aruncă două şi mănâncă doar unul. Promoţiile de acest gen trebuie să fie permise doar cu condiţia să fie făcute cu 15 zile înainte de termenul de expirare a produselor. La fel de importantă este necesitatea pachetizării produselor şi la cantităţi mai mici, chiar dacă, per ansamblu, sunt puţin mai scumpe”, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele ANPC InfoCons, pentru ziarulring.ro.
Sursa: RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA