Proiectul de gaz de la Răchiţi urmează să fie scos la licitaţie. DOCUMENT

0
650

alde iacob gheorghe

Primarul comunei Răchiţi a ameninţat în mai multe rânduri că va închiria câteva autocare şi va pleca cu sute de oameni la Bucureşti, pentru a protesta în faţa Ministerului Energiei, minister care poate rezolva problema gazului metan în localităţile Răchiţi şi Cişmea.

După declaraţiile războinice ale primarului, reprezentanţii Ministerului Energiei au anunţat că în cel mai scurt timp vor demara procesul de atribuire al concesiunii pentru serviciul de distribuţie al gazelor naturale.

“Săptămâna trecută am ieşit public şi am spus că de un an de zile nu se scoate la licitaţie proiectul de gaz pe Răchiţi şi Botoşani. Am spus că mă duc cu trei autocare, că fac grevă şi că blochez ministerul. După acea declaraţie, mi-au spus că în cel mai scurt timp, vor scoate la licitaţie. Ei nu au o răspundere dar când au văzut că ieşim în stradă, au reacţionat. Am 500 de locuitori şi 35 de societăţi comerciale care aşteaptă gazul. În cazul în care nu scot la licitaţie, voi închiria trei autocare şi voi pleca cu oamenii la Bucureşti. Nimeni nu îşi mai asumă răspunederea, nu face nimic. Care e de bună credinţă şi care este corect, nu îi este frică de a semna un document”, a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

document rachiti