-1.7 C
Botoșani
luni, 6 februarie 2023

Proiectul Cornișa s-a închis. Patinoarul și terenurile de sport vor fi funcționale anul acesta

După zece ani, proiectul Cornișa a fost în sfârșit finalizat dar botoșănenii încă mai au de așteptat până când vor putea intra în toate obiectivele acest parc de agrement.

În această dimineață, în sala de Consiliu Local din Primăria Botoșani a avut loc conferința de închidere a Parcului regional de agrement turistic și sportiv Cornișa. Este vorba de un proiect în valoare de 82.645.457, 66 lei din care 18.564.887,39 lei finanțare nerambursabilă. Interesant este că în 2011 când s-a semnat contractul de finanțare, 50% era contribuția Primăriei Botoșani și 50% era finanțare europeană nerambursabilă. Din cauza modului în care a fost gestionat acest proiect și a greșelilor făcute inițial, s-a ajuns ca vreo 20% din valoarea proiectului să însemne fonduri nerambursabile și 80% contribuția primăriei.

„Este un proiect pe care l-am gândit prin 2008, am semnat contractul de finanțare în 2011. Ne-au trebuit șapte să-l finalizăm. Satisfacția noastră este că am dus acest proiect la final. Nu este cel mai mare proiect al municipiului dar este cel mai vizibil și cel mai profitabil.

Acest proiect este unic. Nu o să găsim nicăieri în România un proiect asemănător. Acoperă o gamă foarte largă de activități care nu există în alt loc. Asta ne-am și dorit, să facem ceva la Botoșani care nu mai există. Pentru a ridica Botoșaniul, să se vorbească despre noi, să atragem cât mai mulți turiști. Avem mult teren care ne va permite să diversificăm activitățile”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Parcul de agrement Cornișa va fi administrat de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, direcție condusă de consilierul local Eugen Țurcanu.

„Scopul nostru nu va fi doar atractivitatea pentru tineri, ci și pentru cei în vârstă. Merităm toți din acest oraș, din acest județ și din acest colț de țară care parcă a fost uitat. În sfârșit am intrat și noi în harta turistică a României. Mulțumesc sutelor de salariați care au lucrat ca niște furnic în Cornișa. Sunt consilier de două mandate și știu cât de greu a fost să votăm de multe ori. Că vor mai fi mici retușuri, rog cetățenii să fie îngăduitori cu noi și cu răbdare, vom remedia lucrurile. Într-un an, doi, vom face să meargă lucrurile șnur”, a spus Eugen Țurcanu.

Chiar dacă proiectul a fost finalizat și s-au obținut avizele necesare, botoșănenii încă nu au acces la obiectivele parcului de agrement. DSPSA încă nu are suficienți oameni pentru a gestiona acest parc de agrement. La jumătatea lunii ianuarie se va face încă o tranșă de angajări. Eugen Țurcanu spune că în zilele următoare s-au putea deschide patinoarul și terenurilor de fotbal și tenis. Deschiderea piscinei interioare și a celorlalte obiective va fi în 2019 dar nu se știe când.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORA