0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor ar putea include şi distribuţia pe orizontală

 

News Reprezentanţii Modern Calor aşteaptă modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte reabilitarea termică a clădirilor. Ei spun că se intenţionează inclusiv modificarea sistemului de distribuţie în interiorul blocurilor.

Florin Sandu, directorul general al Modern Calor, susţine că în cazul în care distribuţia pe orizontală ar fi inclusă în noile proiecte, s-ar rezolva problema încasărilor şi societatea de termoficare a municipiului Botoşani ar putea debranşa abonaţii rău platnici.

„Sunt intenţii de a se modifica legislaţia în zona reabilitării termice a clădirilor. Distribuţia pe orizontală va fi inclusă ca şi cheltuială eligibilă. În acel moment se va reabilita şi instalaţia de termoficare. Problema este că la nivelul municipiului Botoşani este destul de multă reticenţă faţă de teabilitarea termică. Sper să intre cât mai multe blocuri în reabilitare. În acel moment s-ar rezolva toate problemele. Fiecare va avea contorul la intrarea în apartament şi înfuncţie de cât înregistrează, atât plăteşte. Dacă nu achită facturile, poate fi închis. Nu mai sunt discuţii, nu te mai cerţi cu omul”, a precizat Florin Sandu.

Directorul societăţii de termoficare susţine că la ora actuală Modern Calor nu poate realiza modificarea sistemului de distribuţie chiar dacă ar avea bani.

„Distribuţia pe orizontală înseamnă foarte mulţi bani şi nu se poate realiza peste noapte. În plus, legislaţia nu ne lasă să investim în interiorul scării de bloc. Proprietarii ar trebui să facă investiţia. Avem un bloc în zona gării. Toţi locatarii au fost de acord să modifice instalaţia pe banii lor. Ei şi-au cumpărat materialele iar noi am executat lucrarea, fără niciun ban”, a adăugat Sandu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

112 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA