-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Proiecte în valoare de 12,8 milioane euro depuse de Primăria Botoșani pe PNRR

În cursul zilei de astăzi au fost depuse noi proiecte privind renovarea energetică a 10 obiective, pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – componenta „Valul Renovării”, cererile de finanțare însumând 12,8 milioane de euro (63,6 milioane de lei).

Au fost incluse clădiri publice (Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială nr. 8 „Elena Rareș”, Sala de Sport din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 „Elena Rareș”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15) și clădiri rezidențiale (Tudor Vladimirescu 11, Calea Națională 89, Calea Națională 55, Calea Națională 79).

Primăria Municipiului Botoșani a mai accesat proiecte pe componenta „Valul Renovării” pentru 9 clădiri publice, în valoare totală de 17,7 milioane de euro chiar la deschiderea apelului.

Tot pe PNRR se vor construi 200 de insule ecologice digitalizate (3,8 milioane euro), se vor achiziționa autobuze electrice, se vor monta stații de încărcare, se vor amenaja stații inteligente pentru autobuze, piste de biciclete și se vor construi locuințe pentru tineri proveniți din grupuri/comunități vulnerabile (12,5 milioane euro).

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA