20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Proiecte de peste zece milioane de euro în oraşul Flămânzi

Oraşul Flămânzi este una dintre localităţile judeţului Botoşani care a atras foarte mulţi bani europeni şi care are în continuare proiecte de dezvoltare chiar dacă noua sesiune nu a fost încă demarată. În 2014 şi 2015, în oraşul Flămânzi se vor investi încă aproximativ 10 milioane de euro.

Anul acesta se vor finaliza o parte din proiecte începute în urmă cu trei-patru ani şi vor demara alte proiecte atât pe infrastructură rutieră, apă-canalizare cât şi pe educaţie şi sănătate.

„Avem centrul de zi, cu fonduri de la Banca Mondială, prin Ministerul Muncii. Procedura esta mai greoaie. Pentru fiecare etapă a proiectului tot trebuie avizul Ministerului Muncii. Avem Ordonanţa 28 prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală. Încercăm să asfaltăm încă 12 kilometri de de drum. Mai avem o sursă subterană de apă în zona Flămânzi-Cordun plus o staţie de clorinare. Vrem să alimentăm zona Flămânzi-Cordun care are probleme. De asemenea, avem în Planul Naţional de Dezvoltare Locală, apă şi canalizare la Chiţoveni-Prisacani. Avem studiul de fezabilitate şi sperăm să fim finanţaţi pentru a merge mai departe”, ne-a spus primarul oraşului Flămânzi.

 

„Cei 12 kilometri de drum înseamnă 170 de miliarde de lei vechi, sursa subterană de la Cordun înseamnă peste 50 de miliarde iar aducţiunea de apă şi canalizare de la Prisacani şi Chiţoveni înseamnă încă 100 de miliarde. Mai avem proiectul de reabilitare a monumentelor care înseamnă peste 60 de miliarde cu tot cu servicii”, a adăugat Dan Oloeriu.

Proiect de 1,5 milioane de euro pentru liceul din Flămânzi

În plus, primăria oraşului Flămânzi încearcă obţinerea finanţării pentru a reabilita o mare parte din clădirile liceului. Valoarea estimată este de 1,5 milioane de euro iar din aceşti bani se va reabilita clădirea actuală şi se va realiza o extindere.

„Pe axa 2 am avut un proiect pe lista de rezervă, legat de infrastructura educaţională. Ne-am înscris şi acolo cu 1,5 milioane de euro. Este vorba de reabilitarea liceului. Mansardare, extinderea unui corp plus multe alte lucrări. Este ceva mai dificil. Avem mulţi copii şi trebuie mutaţi. Avem în jur de 1500 de copii şi nu prea avem multe soluţii. Să dea Dumnezeu să priim finanţarea că ne vom descurca. Se va învăţa în trei schimburi”,a mai afirmat primarul oraşului Flămânzi.

550.000 de euro pentru UAMS

Un alt obiectiv al oraşului Flămânzi care va intra în reabilitare anul acesta este Unitatea de Asistenţă Medico-Socială. Aici sunt două proiecte care urmează să fie finanţate şi care vizează odernizarea mai multor corpuri de clădire şi dotarea cu mobilier. „Pe zona de sănătate, avem UAMS-ul. Urmează să fie reabilitat corpul unde funcţionează bucătăria şi magazia. Este o lucrare de aproximativ 15 miliarde. Mai este un alt proiect prin Ministerul Muncii care vizează reabilitarea corpului B. Suma este de vreo 10 miliarde. Este vorba de modernizare şi dotare cu mobilier. Se pune problema cofinanţării pentru că ar trebui suportată tot de Consiliul Local. Pe primul proiect am găsit finanţare dar avem probleme în ceea ce priveşte al doilea proiect”, a conchis Dan Oloeriu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

346 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA