În următorii doi-trei ani, orașul Ștefănești se va transforma într-un șantier. Se construiesc trei blocuri cu locuințe sociale și urmează încă un bloc pentru specialiști, se va reabilita liceul, se vor asfalta mai multe străzi și drumuri către satele aparținătoare, se vor construi o sală de sport, un cămin cultural, un centru de permanență, se vor reabilita casa de cultură și cinematograful, plus alte proiecte cu o valoare mai mică.
“Am obținut aprobarea prin PNRR pentru un bloc de locuințe pentru specialiști care se va construit lângă cele trei blocuri cu locuițe sociale. Este un proiect în valoare de 9,4 milioane lei. Mai avem construirea unui cămin cultural la Bobulești. Am făcut o expertiză tehnică și căminul existent nu mai poate fi reabilitat. Va fi demolat și vom construi un cămin nou, investiția fiind de 3,3 milioane lei. Sala de sport este în licitație la Compania Națională de Investiție. Proiectul a fost aprobat, s-a demarat licitația și sperăm ca anul viitor să se realizeze. Tot la CNI avem proiectul privind reabilitarea cinematografului. Mi-au promis că la începutul anului viitor vor scoate la licitație casa de cultură și cinematograful. Mai avem centrul de permanență care a trecut de toate etapele și așteptăm ordinul de ministru și licitația. Este un proiect în valoare de aproape 9 milioane lei. Investim 1,6 milioane de lei în iluminatul public pentru creșterea eficienței”, a spus Florin Buțura.
Cât privește modernizarea străzilor, Primăria orașului Ștefănești a obținut o finanțare în valoare de 16 milioane de lei. Prin acest proiect se vor moderniza aproximativ 14 kilometri de drumuri.
“Am încărcat documentația și sper să semnăm cât mai repede contractul de finanțare pe Programul Anghel Saligny. Dacă semnăm în perioada următoare, putem demara licitația pentru proiectare și execuție iar în toamna anului viitor să începem lucrările. Vom asfalta străzi și cu bani din bugetul local”, a adăugat Florin Buțura.
În plus, primarul Florin Buțura vrea să obțină o finanțare europeană pentru construirea unei centrale fotovoltaice și să racordeze orașul Ștefănești la rețeaua de gaz metan. Sunt două proiecte care depășesc 100 de milioane lei