20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Proiecte de 3 milioane de lei la Stațiunea de Cercetare Popăuți

Aproximativ 3 milioane de lei vor intra în conturile Stațiunii Popăuți pentru realizarea a două proiecte de cercetare. Finanțarea vine de la Ministerul Agriculturii iar din acești bani se vor dota laboratoarele cu aparatură de ultimă generație.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, spune că în toamna acestui an se vor semna contractele de finanțare și se va demara procedura pentru achiziționarea de aparatură pentru laboratoarele de cercetare.

„Avem două proiecte deja selecționate, urmează încă o etapă. Sper ca în septembrie-octombrie să semnăm contractele pentru cele două proiecte. Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 3 milioane de lei. Prioritatea numărul unu înseamnă dotarea laboratoarelor și tot ce înseamnă activitate de cercetare. Unul din ele ne va da continuitatea cercetării la rasa Karakul de Botoșani. Vorbim de multiplicarea celor trei varietăți de culoare rămase neomologate și vorbim de Karakul roz, Karakul alb și halili. Mai avem un proiect care implică genotiparea animalelor și stabilirea rezistenței la scrapie. Vom putea elimina acele animale sensibile la scrapie”, a spus Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA