16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Proiect transfrontalier pentru beciurile din Centrul Vechi: „Unele sunt și pe trei nivele”

Primăria Botoșani a accesat de curând un proiect transfrontalier în valoare de peste 800.000 de euro. Proiectul vizează reabilitarea beciurilor din zona Centrului Vechi al municipiului Botoșani.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, în primă fază se va face o cartografiere beciurilor din Centrul Vechi al municipiului după care se vor amenaja două-trei beciuri cu scop turistic.

„Am primit o informare de la organismul intermediar care se ocupă de proiectele transfrontaliere România – Ucraina. Unul din proiectele noastre a fost declarat câștigător, un proiect în valoare de 842.000 de euro. Noi ne-am propus reabilitarea beciurilor din Centrul Vechi. Încercăm să le dăm o altă destinație, să fie vizitate. În primul rând, noi nu avem o cartografiere a beciurilor pentru că nu am avut posibilități tehnice. Să știm câte sunt, unde sunt. Ne va ajuta la viitoarele reabilitări din Centrul Vechi dar și amenajarea a două- trei pentru a fi vizitate. Unele sunt și pe trei nivele. În timp, ne-au creat mari probleme. Ideea este că am lucrat în orb deoarece nu am avut posibilitatea să identificăm ce se întâmplă acolo. Am avut evenimente neplăcute acolo, cu surpări”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Sursa foto: grbphoto

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA