9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

PROIECT. Toate pensiile cresc în două etape în 2017

bani ajutoare foto radioiasi

Parlamentarii ar putea aproba mărirea tuturor pensiilor începând cu 1 iulie 2017, dacă vor vota în favoarea unui proiect privind modificarea legii sistemului unitar de pensii publice.

Proiectul de lege privind creşterea pensiilor are în vedere mărirea în trepte a valorii punctului de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 şi apoi la 45%, de la 1 iulie 2017.

„De ani buni, pensionarii României reclamă acest abuz al statului, care, pur şi simplu, a „naţionalizat”, printr-o lege aprobată prin rapt, o parte a pensiei cuvenite fiecărui cetăţean care a muncit cinstit zeci de ani şi a cotizat pentru a avea un trai decent la vârsta senectuţii. (…) De ani, împotriva pensionarilor români se duce o politică de genocid. Dar pensionarii nu sunt doar nişte CNP-uri. Au nume şi prenume, au chip şi suflet. Sunt părinţii, bunicii sau străbunicii noştri. Sunt cei care şi-au luat bucătura de la gură ca să ne fie nouă mai bine. Au fost umiliţi prea mult”, se arată în expunerea de motive semnată de Cristiana Anghel, care atrage atenţia asupra faptului că unii bătrâni nu îşi permit nici măcar coşul minim zilnic, în timp ce guvernanţii se vaită că nu au de unde să le crească veniturile.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA