17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Proiect social lansat la Botoșani. Se pot accesa până la 100.000 de euro FOTO&VIDEO

Un proiect în valoare de 13,8 milioane de lei, finanțat din fonduri europene, a fost demarat la Botoșani. Vor fi finanțate 25 de noi întreprinderi sociale înființate în mediul rural și urban, cu oferte ocupaționale pentru cei care vor să se integreze ori reintegreze pe piața muncii.

În cadrul proiectului, 126 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în regiunea Nord – Est (județele Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava), vor putea să-și dezvolte sau să-și consolideze cunoștințele și abilitățile în ceea ce privește capacitatea de ocupare și de dezvoltare a unei activități independente. Scopul este acela de a promova activități și servicii generatoare de venit, care să asigure integrarea / reintegrarea activă pe piața muncii, în structurile de economie socială și / sau în economia formală.

O atenție deosebită va fi acordată grupurilor vulnerabile. Astfel, este încurajată participarea cu preponderență a persoanelor care aparțin etniei rome, a celor cu vârsta de peste 45 ani, cu dizabilități, fără loc de muncă, din mediul rural sau care trăiesc din agricultura de subzistență. Nu pot aplica tinerii NEETs cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 ani (care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă).

edh

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA