26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Proiect finanţat de UE, lansat la Botoşani. „Îndrăzneşte! Fii antreprenor!”

proiect30iulie (4)

Astăzi, la Hotelul Rapsodia din municipiul Botoşani, a fost lansat proiectul „Îndrăzneşte! Fii antreprenor!”. Este vorba de un proiect finanţat de Uniunea Europeană care vizează pregătirea tinerilor să acceseze fonduri europene.

Proiectul este derulat de Transparency Internaţional România în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor „Fermierul” şi Sindicatul Ţăranilor şi Proprietarilor Români. La lansarea acestui proiect a fost prezent şi Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, cel care a derulat până acum mai multe proiecte cu finanţare europeană.

“Mulţi dintre fermieri se trezesc în imposibilitatea de a accesa anumite programe pentru că nu au un anumit curs. Dacă ai şansa să faci acest curs pe bani europeni, este un efort mai mic din punct de vedere financiar. Erau nişte cursuri pentru pază care costau 1000 de lei. Este o sumă destul de consistentă. De ce să nu foloseşti un asemenea proiect? Eu personal am deja am rezultate cu această federaţie, am oameni care au fost premiaţi. Am făcut cursuri de antreprenor, de agricultori. Am încercat să aduc aceste cursuri în comunitatea mea. Îmi pare rău că mulţi dintre ei nu au orizont. Fac cursurile după care stagnează. Eu mi-aş dori ca tinerii să aibă deja un obiectiv, să-l urmărească şi să-l îndeplinească. Se plătesc inclusiv cheltuielile de înfiinţare a unui PFA sau II la Camera de Comerţ”, a spus Dumitru Chelariu care la jumătatea lunii august va merge pentru a vedea zece proiecte de succes din Uniunea Europeană.

„Eu am mai participat şi la Platforma Euro Agricultura. Am fost selecţionaţi între cei 20 de participanţi care vor participa în Uniunea Europeană, de pe 17 august, zece proiecte de succes. Vom încerca să le multiplicăm şi în România. Sunt proiecte foarte interesante, din Slovacia. Am fost selecţionat în primii 20 din ţară ca urmare a unui punctaj acordat de PNDR”, a precizat Dumitru Chelariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA